Vykort från Skyrim

Postat: 21 januari, 2012 av needfortweed i Allmänt
Etiketter:

Nirke har ju visat sin stora entusiasm för Skyrim, och jag kände att jag måste påpeka att min inte är mindre – även om jag bara har spelat ungefär hälften så mycket som Nirke, det vill säga mer än en arbetsvecka i timmar. Min entusiasm kommer dock från en lite annan vinkel, eftersom jag aldrig fick någon känsla för Oblivion och därmed aldrig närde någon het önskan att spela uppföljaren. Mitt intryck av det spelet var att min alv med läderkjol som visade hennes spinkiga ben pratade med andra alver som hade tvådimensionella ansikten, varpå hon red iväg och blev tvärdödad av katter som ville råna henne. Det var inte att jag tyckte att det var ett dåligt spel, jag förstod nog inte riktigt poängen med den öppna världen (och de platta ansiktena). Jag var alltså inte helt förberedd på att bli så kär i Skyrim som jag blev. Nu har jag inte spelat på ett tag, bland annat för att katter nu igen tvärdödar mig, men jag ville ändå skicka ett vykort med ett par saker jag har noterat. Jag skulle gärna göra som Nirke och lägga upp semesterbilder, men hon spelar på dator och jag på konsoll, så fördel Nirke på skärmdumpsfronten.

Saker jag och min utsända Liv lagt märke till i Skyrim:

  • Liv, som kommer söderifrån, är en barskt utseende dam med fåror och ärr i ansiktet. Hon verkar vara typ fyrtio. Eller hennes huvud verkar vara typ fyrtio, medan resten av henne är mer åt 18, enligt den här principen. Hon hälsar att hon är glad åt att hon äntligen slipper springa omkring med bara ben i en vargpälsrustning och undrar med en örnblick på Bethesda om Skyrims herrar månne också blottar sina lurviga lår när de har på sig den. Vi betvivlar det.
  • Vår kompis Lydia dog, men en någorlunda värdig död. Eftersom hon hade vapen och rustning så sprang hon åtminstone inte dumdristigt in i dödens käftar, vilket en följeslagare i särk som bara har händerna att slåss med tenderar att göra. En medelålders pilgrim av den typen bestämde sig en gång för att försvara de till tänderna beväpnade drakdödarna Liv och Lydia mot jättespindlar med väntat resultat: de räddade honom och himlade med ögonen. Hans överlevnad blev senare orsaken till att Liv bestämde sig för att smyga förbi chansen att slåss mot två drakar samtidigt, något hon grämer sig lite över.
  • Hon grämer sig över det för att drakdödning är awesome och adrenalinframkallande så till den milda grad att jag får dubbel puls bara jag inser att det är en i närheten. ”I närheten” tenderar i Livs fall (alla drakar utom två hittills) att vara alldeles bredvid en stad hon just kommit till. Jag väntar på twisten som berättar att det är hon som har med sig drakarna, inte hon som ska bekämpa dem. Snart kanske hon slutar försvara städer; folk där är ändå så märkligt oimponerade bortsett från de första 15 sekunderna efter drakens död. En vakt som med egna ögon sett Liv blixtra ihjäl ett flygande monster kan på vägen bort från skelettet fälla kommentaren ”So, you know a few spells. Am I supposed to be impressed?”.
  • Liv ber mycket om ursäkt till dem som hade ett problem med vampyrer; hon tänkte lösa det, men så fick hon slut på dyrkar. Och på väg för att hämta fler råkade hon tillbringa flera dagar i munkträning på ett berg, spöa upp en rasist på ett värdshus, bli medlem av ett magiskt universitet, hjälpa ett galet barn och än en gång gå med på att göra en tjänst åt en gud som hon inte visste anses ond. Hon lovar att komma tillbaks med dyrkarna snart.
  • Vi mötte en grupp män som helt oprovocerat festade bredvid vägen mitt i snöyran och gav Liv mjöd. De kanske är släkt med piraterna på ett värdshus som reser sig perfekt unisont, som ett dansnummer, från bänkarna när man pratar med deras chef. I hemlighet drömmer Liv om att tillbringa resten av sina dagar i mental symbios med en mammutflock. Att ta ett par fjärilsvingar kan vara skillnaden mellan att kunna bära det man har med sig och att inte kunna det. Det här är världens bästa spel.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s